Sunday, November 18, 2007

Schimbarea stilului de viata

In acest articol voi face o comparatie intre hipnoza si puterea gandirii pozitive.

Creierul omului mediu are un potential nelimitat, care nu este folosit. Acest lucru acum este bine cunoscut. Dar ce este hipnoza? - Este incredere oarba. Si voi explica acest lucru.

Prin concentrare, o persoana sugereaza unei alte persoane, ce se supune hipnozei, sa faca tot ceea ce i se cere. Iata trei exemple care demonstreaza cat de puternica este mintea umana.

1.Hipnotizatorul spune unei persoane timide si introvertite ca este o vedeta si un vorbitor de exceptie. Aceasta persoana, se transforma in cateva minute intr-o persoana extrovertita si vorbareata, un adevarat orator. Hipnotizatorul a ajutat-o sa-si depaseasca sentimentele negative pe care le avea despre ea insasi, sugerandu-i o situatie pozitiva, pe care ea a acceptat-o ca adevarata. Sugestia pozitiva a inlocuit imaginea negativa si persoana a raspuns corespunzator.

2.Un elev are probleme la matematica. Sub hipnoza el devine un vrajitor in ale matematicii in cateva secunde. Asta inseamna ca hipnotizatorul i-a facut un curs intesiv de matematica? Nu. Doar i-a sugerat ca poate sa o faca, a daramat barierele pe care elevul si le-a construit de unul singur si care ii suprimau potentialul, care astfel s-a realizat.

3.Doi prieteni puternici, care puteau ridica peste 100 kg, sunt transformati in niste slabanogi doar in cateva secunde si nu mai pot ridica nici macar o minge. Cum a fost posibil acest lucru? Mintea controleaza muschii, si daca creierul spune muschilor ca nu se poate, atunci nu se poate. Dar este adevarat si reversul. Cand creierul spune ca se poate, atunci se poate.

Demonstratiile facute de hipnotizator arata doar ca noi putem face absolut toate lucrurile pe care creierul ne spune ca le putem face. Avem potentialul de a face imposibilul daca noi credem ca se poate. Hipnotizatorul nu schimba felul de a fi, nici cunoasterea, si nici potentialul muschilor unei persoane. Tot ce a facut a fost sa faca niste sugestii pe care persoana respectiva le-a acceptat ca adevarate.

Fiecare dintre noi suntem hipnotizati intr-un mod foarte real, ca si cum am fi sub o vraja. Noi facem doar lucrurile pe care ne spunem ca le putem face. Daca esti introvertit, slab, incet, este doar pentru ca tu ti-ai permis sa crezi aceste lucruri despre tine, si depinde doar de tine ca sa le schimbi, si chiar le poti schimba.

Deci care este cheia? In toate aceste lucruri cheia este increderea.

Pentru a-ti schimba stilul de viata trebuie sa lucrezi asupra increderii. Dar nu o poti schimba daca nu schimbi lucrurile pe care le faci de obicei. Facand aceleasi lucruri, vei avea aceleasi rezultate in continuare. Acum, trebuie sa ataci problema increderii. Atunci cand citesti, deja incepi sa schimbi ceva in tine, deja incepi sa pui bazele increderii. Increderea vine in primul rand din cunoastere si apoi din actiune. Iata cum functioneaza mintea umana: mai intai primesti informatia, apoi intri intr-o stare orientata pe solutii (mintea ta incepe sa caute solutii), apoi gasesti strategia, apoi intri in actiune si apoi ai si rezultate.

Educandu-te, informandu-te continuu, schimbi mereu ceva in tine. Nu ai timp? Dar ca sa mananci ai timp? Este asemanator. Educatia este hrana mintii. Trebuie sa creezi in tine o urgenta pentru ceea ce vrei sa schimbi. Atunci iti reprioritizezi ziua in functie de ce este important pentru tine. In clipa in care ai luat o decizie, vei gasi si calea pentru a realiza schimbarea pe care ti-o doresti. Pentru a avea in viata ta lucruri noi, trebuie sa devii un om nou. Trebuie sa faci tot ceea ce poti face pentru a construi increderea de care ai nevoie.

Este foarte important sa nu te mai lasi in voia lucrurilor care ar putea sa-ti distraga atentia de la telul tau. De asemenea, actiunea vindeca frica! Uneori suntem paralizati de frica. Dar daca o vom privi pur si simplu in fata, ea va disparea. Vei vedea ca este doar o proiectie a mintii tale.

Daca vei inceta sa privesti lucrurile asa cum sunt, ci asa cum pot fi, vei deveni un ganditor eficient. Este important sa privesti in viitor. Sa-ti proiectezi imaginea pe care o doresti si sa o vizualizezi mereu.

5 comments:

Horia ~CF~ said...

Draga Cami, hipnoza e cu totul si cu totul altceva. Metaforic vorbind, este trimiterea constientului la plimbare.

Camelia Danescu said...

Iti multumesc mult pentru comentariu, Horia. Ceea ce am scris in acest articol am citit undeva si mi-a placut foarte, foarte mult. Ideea principala era aceea de a scoate in evidenta puterea uluitoare a creierului uman.

Ceea ce noi consideram adevar, are valoare absoluta pentru noi. Daca exista ceva ce pentru noi are doar o valoare relativa si nu ne impacteaza prea tare, nu-l consideram neaparat adevar. Nu numai ca noi oamenii suntem foarte diferiti, dar si adevarurile noastre sunt foarte diferite.

Articolul pe care tu l-ai comentat, reprezinta adevar pentru mine, dar stiu ca nu este suficient pentru a fi considerat astfel si de ceilalti oameni. Mie mi-a placut foarte mult ideea autorului de a compara puterea gandirii pozitive cu puterea hipnozei.

Horia ~CF~ said...
This comment has been removed by the author.
Horia ~CF~ said...

Daca reprezinta un adevar si are valoare absoluta, inseamna ca hipnoza poate fi mai mult decat pozitiva.

Camelia Danescu said...

Horia, hipnoza poate fi o cale sau o metoda de a obtine un rezultat. Pentru cei ce cred in aceasta metoda si doresc sa aiba rezultatul in cateva minute este alegerea lor sa o foloseasca.

In ceea ce ma priveste, prefer sa ma bucur de calatoria pe care o am de parcurs pentru transformarea mea. Daca as obtine-o doar in cateva minute nu sunt prea sigura ca as sti sa-mi folosesc prea bine noile mele abilitati. Dar invatand pas cu pas, sunt sigura ca imi voi construi "radacini" foarte puternice, asa cum scriam in articolul:

http://succesfinanciar.blogspot.com/2007/11/abilitatea-de-construi-o-echipa.html