Saturday, November 3, 2007

Realizarea telurilor

Este tulburator sa stii ca atata timp cat iti doresti sa atingi stelele (telul meu maret) - nu vei sfarsi tinand in mana un pumn de noroi. Trebuie sa vedeti viata ca pe un lucru extraordinar, iar telurile voastre trebuie sa fie la fel de marete ca viata insasi. "Nu faceti planuri marunte, caci ele nu au capacitatea de a atata sufletul oamenilor!" - a spus candva un intelept.

Modul in care percepeti viata va influenta felul in care o veti trai. Luati o bucata de fier si transformati-o intr-o broasca pentru usa - va valora doar un dolar! Faceti copite din bucata de fier si va valora 50 de dolari! Luati aceeasi bucata de fier, indepartati impuritatile din ea, transformati-o in otel pur, din care veti face arcuri pentru ceasuri de mare precizie si va valora un sfert de milion de dolari!

Modul in care percepeti o bucata de fier creeaza diferenta, asa cum se intampla cu modul in care va percepeti viitorul si propria imagine de sine. Trebuie sa aveti un obiectiv maret. Telurile variaza, fireste, de la individ la individ. "Realizarile se masoara in functie de greutatea obstacolelor pe care a trebuit sa le depasesti pentru atingerea telurilor tale" - a spus Booker T. Washington.

No comments: