Saturday, April 7, 2007

Chiar pot sa ma bazez pe Legea Atractiei?

Dupa ce am vazut filmul documentar The Secret mi-am spus ca in el este esenta tuturor lucrurilor pe care trebuie sa le stiu despre ceea ce am de facut pentru indeplinirea dorintelor. "Intamplarea" a facut ca unul din membrii grupului WORLDSTREAM sa spuna ca baza acestui film o reprezinta cartea "Cere si ti se va da" de Esther si Jerry Hicks. Mi-am comandat si eu imediat cele doua volume. Acum mi-am facut timp sa le citesc. Pot spune ca multe necunoscute sunt lamurite si explicate pe larg aici. Daca din film nu poti intelege exact care este drumul de la dorinta la realizarea ei, citind cartea cu siguranta vei putea intelege. Extrag un pasaj semnificativ di carte, care in film este prezentat foarte succint:

"Legea Atractiei intotdeauna iti ofera esenta echilibrului gandurilor tale. Fara exceptie. Primesti ce gandesti - fie ca iti doresti, fie ca nu. Cu timpul, exersand, vei incepe sa-ti amintesti ca Legea Atractiei este intotdeauna consecventa. Nu te pacaleste niciodata. Nu te inseala niciodata. Nu te zapaceste niciodata, pentru ca Legea Atractiei raspunde exact vibratiei pe care tu ai emis-o. Dar confuzia, pentru cei mai multi, vine pentru ca emit vibratii de care nu sunt constienti. Ei stiu doar ca au avut o anumita dorinta care nu s-a indeplinit, dar ceea ce nu realizeaza de cele mai mult ori, este ca emit majoritatea gandurilor lor in opozitie cu dorintele proprii.

O data ce ai inteles propriul Sistem de Ghidare Emotionala, nu vei mai emite vibratii din ignoranta. Si cu timpul, vei dobandi o cunoastere a emotiilor atat de patrunzatoare incat vei sti, in fiecare moment, daca gandul pe care il emiti curent te conduce in directia dorintei tale sau te indeparteaza de ea. Vei invata sa simti calea care te duce la lucrurile dorite, in orice domeniu.
Fundamentul lumii este Starea de Bine. Poti sa o accepti sau nu, ea va ramane fundamentul Universului vostru. Legea Atractiei spune: Ce se aseamana se aduna. Asadar, esenta oricarui lucru caruia ii acorzi atentia ta se va manifesta in experienta ta de viata. Prin urmare, nu exista ceva ce nu poti sa fii, sa faci sau sa ai. E Lege.

Asadar, daca totul este adevarat, atunci cum se face ca atat de multi oameni experimenteaza atat de mult din ce nu vor?
Ia in considerare urmatoarea intrebare: Daca sunt in Phoenix, Arizona si diresc sa fiu in San Diego, California, cum trebuie sa procedez pentru a ajunge acolo? Raspunsul la aceasta intrebare e simplu: Indiferent de modalitatea de transport - cu avionul, masina sau chiar pe jos - daca te indrepti in directia San Diego si continui sa te deplasezi pe acea directie, atunci trebuie sa ajungi acolo.
Daca te indrepti spre San Diego, dar apoi pierzi directia si te indrepti inapoi spre Phoenix si apoi te reintorci spre directia San Diego, ca apoi sa devii din nou confuz si sa te intorci spre Phoenix... ai putea, potential, sa-ti petreci tot restul vietii doar miscandu-te inainte-inapoi pe drumul Sad Diego - Phoenix, fara sa ajungi vreodata in San Diego. Dar datorita cunoasterii destinatiei cu ajutorul indicatoarelor de drum si al celorlalti calatori, nu este logic sa ramai pentru totdeauna pierdut in desertul Arizona, incapabil de a gasi drumul spre San Diego. Distanta de 650 km dintre cele doua orase este usor de inteles, ideea calatoriei este credibila, iar daca dorinta ta este sa calatoresti, vei gasi o cale sa ajungi acolo.

Vrem sa intelegi ca, drumul pe care trebuie sa-l parcurgi de aolo de unde te afli si pana acolo unde vrei sa ajungi, este la fel de usor precum drumul dintre Phoenix si San Diego - o data ce ai inteles cum sa discerni unde te afli pe traseu. Acestea sunt valabile pentru orice iti doresti.
De exemplu, ceea ce ingreuneaza calatoria de la insuficienta financiara la abundenta, este ca nu ai fost constient atunci cand ai fost intors din drum si indreptat in directia opusa. Iar singurul motiv pentru care calatoria ta nu te-a adus de la singuratate la relatia de cuplu perfecta, implinita, pe care ti-ai dorit-o, este ca nu ai fost constient de puterea gandurilor care te-au adus inapoi in Phoenix. Intelegi pe deplin toti factorii implicati in deplasarea ta de la boala la sanatate, de la singuratate la relatia plina de impliniri pe care intotdeauna ti-ai dorit-o sau de la a nu-ti permite sa-ti cumperi absolut nimic pana la libertatea de a cumpara tot ce doresti.
O data ce ai inteles claritatea informatiilor pe care emotiile tale le asigura, nu ti se va mai intampla sa nu stii incotro te indreapta gandurile tale. Vei fi intotdeauna constient daca, in acest moment, te deplasezi pe directia dorintelor tale sau te indepartezi de ele. Cunoasterea modului in care simti iti va oferi claritatea pe care ai cautat-o intotdeauna - si nu te vei mai rataci din nou in desert. O data ce ai aflat ca te indrepti in directia dorita, poti incepe sa te relaxezi putin si sa te bucuri de calatoria fantastica."

No comments: