Saturday, December 22, 2007

Folositi magia gandirii la scara mare

Gandirea la scara mare e magica. Dar ea se uita foarte usor. Cand va loviti de obstacole, exista pericolul sa ganditi la scara mica. Si atunci veti pierde.
In cele ce urmeaza voi prezenta cateva indrumari succinte pentru a va mentine la o scara mare de gandire de fiecare data cand sunteti tentat sa ganditi la scara redusa.

A. Cand oamenii marunti incearca sa va traga in jos, GANDITI LA SCARA MARE. Fiti siguri, exista unii oameni care doresc ca dv. sa pierdeti, sa experimentati nefericirea, sa fiti certati. Dar acesti oameni nu va pot atinge daca retineti trei lucruri:

1.Castigati daca refuzati sa va luptati cu oameni marunti. Daca va luptati cu astfel de oameni, ajungeti de marimea lor. Ramaneti niste oameni verticali.
2. Asteptati-va sa fiti apostrofati. E o dovada ca cresteti.
3.Amintiti-va ca cei ce va apostrofeaza sunt psihologic bolnavi. Fiti importanti. Invatati sa va para rau pentru ei.

Ganditi la o scara suficient de mare pentru a deveni imuni la atacurile din partea oamenilor meschini.

B. Cand va copleseste sentimentul "Nu-am-ceea-ce-imi-trebuie", GANDITI LA SCARA MARE. Retineti: daca va considerati slab, asa sunteti. Daca va considerati neadaptat, asa sunteti. Daca va credeti de mana a doua, asa veti fi.

Indepartati tendinta naturala de a va vinde pe un pret de nimic prin urmatoarele procedee:

1.Aratati important. Va ajuta sa ganditi ca un om important. Felul in care aratati se leaga in mare masura de cum va simtiti pe dinauntru.
2.Concentrati-va asupra a ceea ce aveti. Elaborati o reclama de tip evaluati-va-la-valoarea-reala - si folositi-o. Invatati sa va supraevaluati. Cunoasteti-va partea pozitiva a personalitatii.
3.Puneti oamenii in perspectiva corecta. Persoana cealalta este tot un om, deci de ce ne-ar fi frica de ea?

Ganditi la o scara suficient de mare ca sa vedeti cat de important sunteti cu adevarat!

C. Atunci cand un dezacord sau o cearta par inevitabile, GANDITI LA SCARA MARE.

Rezistati cu succes la tentatia de a avea un dezacord sau o cearta in urmatorul fel:

1.Intrebandu-va: "Cinstit vorbind, este oare acest lucru suficient de important ca sa pornim o cearta?"
2.Reamintindu-va ca nu castigati niciodata nimic certandu-va, dar pierdeti mereu ceva.

Ganditi la o scara suficient de mare ca sa va dati seama ca dezacordurile, certurile, ura si neintelegerile nu va vor ajuta niciodata sa ajungeti unde va doriti.

D. Cand va simtiti infrant, GANDITI LA SCARA MARE. Nu e posibil sa obtineti un succes important fara greutati si obstacole. Dar este posibil sa va traiti restul vietii fara a fi infrant. Ganditorii la scara mare abordeaza astfel obstacolele:

1.Priviti orice obstacol ca pe o lectie. Cercetati-l. Folositi-l sa va propulseze pe mai departe. Castigati cate ceva de pe urma fiecarui obstacol.
2.Combinati perseverenta cu experimentarea. Faceti un pas inapoi si porniti de la zero cu o abordare noua.

Ganditi la o scara suficient de mare ca sa vedeti ca infrangerea nu e nimic mai mult decat o stare de spirit.

E. Cand o dragoste se stinge, GANDITI LA SCARA MARE. O gandire negativa, meschina de tipul "El(ea)-nu-a-fost-corect(a)-fata-de-mine-deci-ma-voi-razbuna" ucide povestea de iubire, distruge afectiunea care va poate apartine. Faceti aceste lucruri cand nu va merge bine in iubire:

1.Concentrati-va asupra calitatilor importante pe care le poseda persoana care doriti sa va iubeasca. Lasati lucrurile minore la locul lor - in pozitia a doua.
2.Faceti ceva special pentru partenerul dv. - si faceti acest lucru des. Ganditi la scara suficient de mare ca sa gasiti secretul ce va conduce la bucuriile conjugale.

F. Cand simtiti ca progresul in ceea ce faceti scade, GANDITI LA SCARA MARE. Indiferent ce profesie aveti, un statut mai inalt, un venit mai mare au o singura sursa: cresterea calitatii si a cantitatii activitatii dv. Actionati astfel:

Ganditi-va :"Pot lucra mai bine." Puteti atinge perfectiunea. Puteti face absolut totul mai bine. Nimic pe lume nu se face pe atat de bine pe cat s-ar putea. Iar cand va ganditi: "Pot lucra mai bine", gasiti modalitati de a lucra mai bine. Gandirea de tip "Pot lucra mai bine" declanseaza puterea creatoare.
Ganditi la o scara suficient de mare incat sa vedeti ca daca puneti activitatea dv. pe primul plan, banii vor veni de la sine.
In cuvintele lui Publius Syrus,
Inteleptul este stapanul propriei sale minti.
Nebunul ii este sclav.

No comments: