Saturday, January 26, 2008

ALEGE LIBERTATEA: REVENDICA-TI VIATA

In cautarea misiunii spirituale, este foarte important sa analizezi patru notiuni importante, care provoaca adesea reactii puternice. Este posibil sa constati ca macar unul din aceste cuvinte iti provoaca disconfort emotional sau atinge o problema personala. Modul in care reactionezi la evocarea lor iti va spune multe despre locul in care te afli cand iti incepi expeditia avand drept tinta misiunea sufletului. Cele patru cuvinte sunt:
Libertate
Succes
Putere
Dragoste


Sufletul cauta libertatea pentru a se cerceta in intregime pe sine si pentru a-si cerceta cresterea. Dar libertatea poate lua multe forme. Ce inseamna ea pentru tine? In ce aspect al vietii tale simti ca ai nevoie de mai multa libertate? Crezi ca libertatea este un lucru care ti se permite sau pe care il poti avea? Libertatea fata de ce?

Ce semnificatie are succesul pentru tine? Pentru unii inseamna sa castige sute de mii sau milioane de dolari pe an. Pentru altii inseamna sa aiba o inraurire insemnata asupra vietii unei alte persoane. Succesul este ceea ce te face sa te simti fericit sau implinit. Care sunt standardele tale personale in privinta succesului? Ce parere ai despre succes? Simti ca-l meriti? Esti sprijinit ca sa-l obtii? Ai un plan privind modul in care-l poti obtine? Cand te gandesti la succes, te gandesti doar prin prisma carierei sau cauti succesul in fiecare aspect al vietii tale? Simti ca este posibil sa ai succes?

Puterea este o chestiune controversata si o dificultate pentru multi oameni. Este importanta gasirea unui echilibru intre putere si dragoste. Exista o perceptie culturala care ne spune ca cele doua concepte sunt separate, dar vom invata sa le privim ca pe doua parti ale unui intreg. Cand ne deschidem complet in fata fluxului de iubire, forta creatoare de sustinere a universului, si o indreptam asupra creatiei noastre umane, atunci ne-am atins nivelul maxim de putere. Nu exista nicio separare. Vorbim despre metamorfozarea puterii eului in forta sufleteasca. Pentru ca eul si sufletul nu sunt decat vibratii din spectrul energetic care constituie esenta noastra. Eul este vibratia mai joasa, mai putin rafinata, cu o perceptie limitata. Nu poate vedea decat o "imagine de aproape" a oricarei situatii. Sufletul, pe de alta parte, este o vibratie suprarafinata, foarte inalta, care ofera o "imagine de ansamblu", o perspectiva larga si clara asupra tuturor aspectelor vietii.
Daca suntem dispusi sa depasim optica limitata care separa iubirea de putere, vom parcurge aceasta metamorfoza dinamica de la sine la Sine. Apoi putem inflori in puterea nelimitata a sufletului eliberat. Puterea aceea este Iubire.
Cum concepi notiunea de putere? Iti accepti cu bucurie puterera personala? Ti-e frica sa o folosesti? Macar iti dai seama ca esti o persoana puternica? Iti dai seama de potentialul a ceea ce ai putea fi, daca ai vrea sa treci prin aceasta metamorfoza de la sine la Sine?

Exista doua orientari fundamentale in viata: umana si divina. Orientarea umana te va face sa crezi ca actiunile vor duce la rezultate. Cea divina iti va arata ca gandurile duc la rezultate. Gandurile si alegerile in privinta gandurilor creeaza viata. Alegerea, insa, e cel mai dificil pas. Straduinta prin limitarea mentala a orientarii umane nu poate aduce decat rezultate limitate. Paseste spre o orientare divina a existentei si alege-ti ipostazele de viata. Cand gandirea ta e limpede, concentrata, dedicata si in armonie cu sufletul, situatiile din viata ta se manifesta asa cum doresti.
Alege-ti singur sistemele de convingeri, nu le lasa pe ele sa te aleaga pe tine! La inceput, va fi un proces pur mental. Odata ce ai luat decizia in plan mental, ai inceput procesul de schimabare al paradigmelor (suma totala a convingerilor, valorilor, identitatii, asteptarilor, atitudinilor, obiceiurilor, deciziilor, parerilor si tiparelor de gandire - pe care le avem fata de noi, fata de ceilalti si fata de viata in general; ele sunt filtrul prin care interprertam ceea ce vedem si traim). Dar procesul continua pe masura ce iei acea decizie in fiecare celula a fiintei tale. Inteligenta celulara este nivelul suprem al mintii tale. Aici exista cu adevarat paradigmele. Ele incep ca impulsuri cerebrale, dar apoi devin convingerile tale fundamentale - convingeri celulare. Alegerea reprezinta primul pas. Iti poti alege paradigmele. Apoi le vei alege din nou, in fiecare zi, si ele vor evolua in fiinta si celulele tale, pana ce sistemul tau energetic va incepe sa vibrerze in consonanta cu un nou set de convingeri. Vibratia este cheia. Creierul iti poate vibra in fata unei idei noi, dar pana ce fiecare celula nu se afla in consonanta vibratoare cu acest gand nou, nu ai modificat paradigma. Esti prins de un sistem vechi de convingeri.


In final, misiunea spirituala presupune dezvoltarea si perfectionarea artei de a trai - sa stapanesti viata cu maiestrie. Devenim artisti doar simtind cu propriile maini si picioare, invatand "sentimentul indemanarii" si supravietuind propriilor greseli. Aceasta este calatoria misiunii spirituale: sa devenim maestri in a ne trai adevarul si esenta. Vom continua apoi sa ne dezvoltam maiestria pe tot parcursul vietii. Maestru al existentei este cel care, chiar dupa ce isi perfectioneaza aptitudinile, continua sa se rafineze, sa exploreze, sa experimenteze si sa invete. Cand ajungi la maiestrie, iti traiesti esenta si iti traiesti adevarul personal. In aceasta calatorie, trebuie sa-ti dai seama ce mostenire vei lasa, dupa care sa-ti perfectionezi arta de a trai pentru a-ti lasa amprenta asupra lumii intr-un mod cat mai eficient.

No comments: