Sunday, September 23, 2007

Cele patru legaminte

"Fiti impecabili in tot ceea ce spuneti!"
Nu rostiti decat adevarul. Nu afirmati decat ceea ce ganditi cu adevarat. Nu folositi cuvintele pentru a jigni sau pentru a barfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicati puterea cuvantului in sensul adevarului si al iubirii.

"Nu luati nimic personal!"
Nimic din ceea ce fac altii nu are vreo legatura cu voi. Tot ce afirma si tot ce fac ei este proiectia propriei lor realitati, a propriului lor vis. Daca deveniti imuni la opiniile si la actiunile celor din jur, nu veti mai fi victimele unei suferinte inutile.

"Nu faceti presupuneri inutile!"
Cautati in voi curajul de a pune intrebari si de a exprima ceea ce doriti cu adevarat. Comunicati cu cei din jur cat mai clar cu putinta, evitand astfel neintelegerile, tristetea si dramele inutile. Acest legamant este suficient pentru a va transforma radical viata.

"Faceti intotdeauna tot ce va sta in putere!"
Nu uitati insa ca eficienta noastra maxima se schimba de la o clipa la alta, la fel cum starea organismului difera atunci cand acesta este sanatos de momentul cand este bolnav. Indiferent de circumstante, faceti tot ce va sta in puteri. Veti evita astfel autojudecarea, criticile si regretele inutile.

1 comment:

Nedeia said...

Recomand cartea asta tuturor celor care vor sa isi schimbe viata :D

probabil ca daca doar citesti cele 4 legaminte pe care le-ai postat tu aici pe blog te poti schimba (daca ai deja intentia). oricum e cartea in sine, usot de citit si scrisa intr-o maniera destul de "occidentala" (sa prinda la tot neamul :P), e o frumoasa experienta si un profesor bun pentru urechile pregatite sa asculte.

totul e sa lasi la o parte prejudecatile si tendinta "naturala" (invatata, de fapt), de a ne da cu stangul in dreptul :P

Nedeia