Tuesday, June 12, 2007

Dumnezeu nu sponsorizeaza ratatii

Stateam de vorba intr-o zi cu Mona, o cunostinta de-a mea. Ma tot plageam ca sunt nemultumita de tot felul de lucruri din viata mea. Ea m-a ascultat catva timp, dupa care mi-a spus: "Vai Cami, cu poti sa spui asa ceva? Il manii pe Dumnezeu. El a creat asa o perfectiune si tu esti nemultumita." Pe mine atunci m-au bine dispus foarte tare cuvintele ei si m-am simtit bine toata ziua.

De curand am gasit aceeasi idee in cartea "Pe culmile succesului" a lui Zig Ziglar. Aici se spune: "Esti cineva, pentru ca Dumnezeu nu are timp sa dea nastere unui nimeni. Si in momentul in care ai inteles cat de mult valorezi in ochii Domnului, nu trebuie sa iesi in evidenta ca sa-ti demonstrezi valoarea lumii intregi."

Sau: "Pentru ca sunteti, asadar, unici prin esenta, sunteti valorosi, asa ca puneti-va talentul la treaba! Nu uitati ca Dumnezeu v-a creat si v-a harazit un anumit talent ca sa-l folositi, nu sa-l "ingropati"!"

Sau: "Dumnezeu a creat barbatul, l-a cercetat cu atentie si a spus: Pot sa fac ceva si mai frumos decat atat! - si a creat femeia."

Sau: "Succesul este usor - dupa ce incepi sa crezi - iar dupa ce credinta iti este ferm inradacinata in suflet - drumul spre succes iti este garantat."

Sau: "Incepeti cu un domeniu in care sunteti siguri de reusita! In momentul in care ati obtinut succesul dorit, mai faceti un pas inainte, apoi inca unul si inca unul! Fiecare pas va confera incredere in fortele voastre, imaginea va imbunatateste performantele, iar performantele va consolideaza imaginea, ceea ce duce la perfectionarea performantelor ... si tot asa."

Sau: "Cand te inconjori numai de oameni "potriviti", a caror perspectiva asupra vietii este morala si pozitiva, sansele tale de a deveni un invingator prind intr-adevar roade."

Sau: "Un tanar mergea pe strada vorbind singur, iar cineva il opri intrebandu-l de ce facea acest lucru. El ii raspunse ca ii placea sa vorbeasca cu oameni ineligenti si - lucrul cel mai important - ii placea sa asculte vorbind alti oameni inteligenti. Cu siguranta ca personajul din povestioara noastra avea o imagine despre sine extrem de sanatoasa. Laudati-va din cand in cand - nu este un lucru chiar atat de nociv!"

Sunt idei extraordinare. Acestea, asociate cu faptul ca pentru a avea succes este suficient sa-ti schimbi gandurile si cuvintele pe care le foloseai inainte, te pot ajuta sa ajungi pe culmile succesului. Lumea este de fapt informatie si energie. Daca intelegem in profunzime acest lucru, incepem sa devenim mai relaxati si sa pornim intr-o calatorie uimitoare spre succesul nostru. Este intr-adevar un drum incredibil de frumos.

De curand, la un curs de dezvoltare personala am constientizat ca oamenii se impart in trei mari categorii: altruisti, individualisti si oameni centrati pe propria lor persoana.
*Altruistii sunt mereu "imprastiati" in diverse parti. "O mana aici, un picior dincolo, un ochi in sens opus, mintea ... in toate directiile..." si uite asa nu mai stiu cine sunt de fapt. Aceste persoane sunt orientate spre mediul inconjurator.
*Individualistii considera ca tot universul a fost creat pentru a-i servi pe ei. Ei trebuie sa fie centrul atentiei si sa li se acorde importanta lor si numai lor. Ei considera ca mediul trebuie sa fie orientat doar spre ei.
*Persoanele centrate pe propria persoana primesc informatie de la mediu, o proceseaza si raspund mediului. Aceste persoane sunt orientate in ambele directii. Ei isi imbogatesc permanent experienta de viata pentru a putea procesa si apoi raspunde cat mai bine si eficient. Aceste persoane deja se cunosc bine pe ele insele si isi cunosc adevarata valoare.

Drumul catre tine insuti este de cele mai multe ori foarte anevoios, dar ai toate sansele sa ai parte de o calatorie extraordinara si apoi sa te bucuri din plin de rezultatele cautarilor, si nu in ultimul rand de viata.

No comments: